Alga for tusende gang

Det var mange tilskuere som tok turen til Romerike Sparebank Arena i går når samarbeidslaget Haga/Raumnes Årnes tok i mot Gøy Retro. Kampen skulle bli spesiell for de både lokalbefolkningen og de tilreisende. Unge lovende Torgeir valgte seg selv som kaptein og startet som han alltid gjør med steinåpning i droppen.

Kampen startet jevnt og lagene fulgte hverandre i målprotokollen. Hjemmelaget hadde fått – slik våre motstandere i mange år har hatt – en ny tysker som spillenende trener. Kampens ene dommer hadde meldt forfall på kort varsel og da dukket Tom opp, som bor i nærheten, og eliteseriedommeren var raskere enn Algas finter når han flasha det røde kortet et stykke ut i første omgang. Vertenes tysker valgte en takling vi sjelden ser, og heldigvis så kampens junior – Lauritz – noe komme og berget seg unna en større smell. Når du vokser opp på en veldig, veldig liten plass på Vestlandet er du forberedt på det meste. Men var han forberedt på den usynlige kampen som lå foran oss?

Etterhvert kom Torgeir – eller Alga som han kalles – inn på kanten og da er det tid for 1 Alga. Pasningsfinte, en stuss eller to og en herlig finte, og heldigvis mål.

I forkant av kampen var dialogen med Thomas slik: – Hvor mange mål har Alga? – 997. Nå hadde han 998 og Champagnen i bagen var enda kald. Og etter 10 minutter satt nummer to for dagen. Det var håp! Håp om endelig å få tredjemann opp i 1000-scoringer.

Grunnet overvekt kantspillere tok Retro i bruk et forsvars/angrepsbytte og lot Alga stå back fremover. Det skapte som ventet mye utspill til kant og linje, men målene hans stoppet opp. Den beste av Jøndal-brødrene – og eneste som spiller hos oss – endte på ti kasser som følge av kantspillere i back som vet hvor kanten står. Når kampen rundet 55 minutter stod Alga fortsatt på 999 mål og hang på knærna. Da hadde han på sedvanlig vis vært gjennom på blank noen ganger og sluppet ballen til linja uten å skjønne tegninga om at noen hadde Champis klar. Det ble nemlig aldri nevnt før kamp eller under kamp. Nå var det på tide å involvere noen flere om rekordjakten.

Han skjønte kanskje tegninga når coach Lars måtte gi dommer Tom en vennskaplig langtrukken refs for å ta trukket tilbake et frikast noen minutter før mens Alga mottok ballen alene i kontra. Løchting ble informert om ståa og satte igang tellefeil. Så etter 25:20 havnet ballen hos Alga etter at Løchting beveget seg fra sin høyre kant og over i plassen mellom Alga og Lennart (ergo: tellefeil) og perfekt utspill og så en flipp.

Dermed ble det timeout med champagne og bildetaging med nyeste medlem i 1000-klubben.

Kampen endte 19-31 etter en godt gjennomført kamp der Retro fikk mye skryt fra hjemmepublikum, som mente vi koser oss når vi spiller håndball. Torgeir troner på toppen av adelskalenderen med antall seriekamper og er en lagspiller du som leser dette vil misunne oss som opplever han. Gjennom årene har vi sett fantastisk spill, glede i en god pasning, humor i alt han gjør og aldri mye alvor, håndballkunnskap og glede i samholdet med laget og historier vi gjerne hører igjen og heldigvis mange nye. Og nå også 1000 mål.

Velkommen i klubben, hilser Bård og Peer-Morten.

«Jeg velger meg drakt 1111», sa Alga. «Loddrette striper virker slankende».